"Биг бенд" Дејана Петровића отвара "Дане културе"

Богат програм у Дому културе

Богат програм у Дому културе

Концертом Дејана Петровића и његовог „Биг бенда“, у Дому културе ће сутра увече (20 сати) започети манифестација „Дани културе“, која се у Новој Вароши одржава већ више од четири деценије.

Традиционална светковина ће трајати до 8.марта, до када ће своје стваралаштво представити бројни глумци, сликари, певачи, инструменталисти, играчи...

-У оквиру овогодишњег уметничког програма биће уприличено десетак квалитетних садржаја, међу којима је највише позоришних и музичких. Манифестацију смо конципирали тако да задовољимо различите укусе и интересовања ширег круга публике, а све у складу са скромним финансијским могућностима – истиче Михрија Хаџић, директорка Дома културе “Јован Томић“.

Целовечерњем концерту Дејана Петровића сутра увече ће, иначе, претходити изложба радова локалног Ликовног клуба „Златарска палета“. Свечано отварање заказано је за 19 и 30 сати.

Поклонике позоришне уметности односно доброг звука обрадоваће представа „Добродошли у кабаре“, коју ће гледалиште имати прилику да погледа 18. фебруара , са почетком у 20 сати. У комаду играју познати београдски глумци Тања Бошковић и Раде Марјановић. За позоришни догађај неће остати ускраћени ни најмлађи Нововарошани, за које ће 26.фебруара, у терминима од пола десет и пола један, бити приказана нека од популарнијих дечјих представа.

Позоришни комад „Збогом, господине Хафман“, у извођењу Народног позоришта из Крушевца, на програму је 2.марта у 20 сати.

Завеса на овогодишње „Дане културе“ биће званично спуштена целовечернијм концертом нововарошког Тамбурашког оркестра, који је на програму 8. марта, са почетком у 20 сати.

У овдашњем „храму“ културе ће, иначе, и након завршетка манифестације бити приређено још пар догађаја.

-Позивамо љубитеље филма да 14. и 15.марта погледају домаћи филмски хит Милоша Биковића „Хотел Београд“, као и да крајем месеца (о термину ће бити накнадно обавештени) присуствују традиционалном годишњем концерту Културно-уметничког друштва Дома културе „Јован Томић“ – додаје Хаџић.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.