Правила коришћења

Добродошли на портал “Варошке новине”, чији је власник Новинско-издавачко д.о.о. “Златарске вести”.

Коришћењем било ког дела портала “Варошке новине”, сматра се да сте упознати са актуелним правилима коришћења портала, да сте правила у целости разумели и да их аутоматски прихватате.

Лична, ауторска и друга права

Садржај објављен на порталу "Вароше новине" не сме се репродуковати, дистрибуирати или на било који начин користити у комерцијалне сврхе без изричитог пристанка Новинско-издавачког Д.О.О. “Златарске вести”. Такође, садржај објављен на порталу се не сме користити на било који начин којим се може проузроковати штета “Варошким новинама" или Новинско-издавачком д.о.о. “Златарске вести”, или било ком трећем лицу, а у складу са прописима.

Уколико сматрате да било који садржај објављен на порталу повређује Ваше лично, ауторско или друго право или интерес, можете захтевати објављивање одговора или исправке. Овакве случајеве можете пријавити редакцији преко контакт форме, а сваки овакав случај ће бити размотрен у најкраћем року, а уколико се утврди да је жалба оправдана, спорни садржаји ће бити уклоњени или исправљени.

Линкови на друге интернет странице и оглашивачи

“Варошке новине” објављују садржаје у доброј намери, а све садржаје портала користите на сопствену одговорност. “Варошке новине” и Новинско-издавачко д.о.о. “Златарске вести” се не може сматрати одговорним за било какву штету насталу коришћењем поменутих садржаја.

На “Варошким новинама” се осим сопствених садржаја, који су ауторско дело чланова редакције", објављују и садржаји партнера, оглашивача, као и бесплатни садржаји и линкови на спољне интернет странице (странице које се не налазе на адреси http://www.varoske.net). Садржај спољних интернет страница нису у надлежности, тако да портал “Варошке новине” није одговоран за садржаје спољних интернет страница.

“Варошке новине” и Новинско-издавачко д.о.о. нису одговорни за евентуалне пословне односе који могу настати између оглашивача и корисника, као ни за било коју штету која може произаћи из таквог односа, било по корисника или оглашивача.

Заштита приватности и тајност података

“Варошке новине” поштују приватност својих корисника и посетилаца, али у сврху прикупљања збирних података о корисницима и посетиоцима портала, као и о начину коришћења портала, “Варошке новине” могу користити податке о корисницима добијене током коришћења портала (искључиво подаци о рачунару и подаци о Интернет провајдеру) или податке обезбеђене од стране посетилаца или корисника, а у сврху побољшања портала и прилагођавања корисницима који га посећују.

“Варошке новине” се обавезују да било какве приватне податке до којих евентуално дођу (е-mail адресе, имена и презимена) неће без дозволе сваког појединачног корисника давати односно дистрибуирати, трећим лицима, осим демографских података за групу корисника без одавања приватних података.

“Варошке новине” такође користе сервис DISQUS за коментарисање вести, и приликом остављања коментара на “Варошким новинама” неопходно је пријавити се на наведени сервис коришћењем e-mail адресе, или повезивањем преко друштвених мрежа. “Варошке новине” нису одговорне за коришћење остављених података.

Колачићи (cookies)

Колачићи (cookies) су информације сачуване на вашем хард диску које служе бољем функционисању портала “Варошке новине”. У стандардној поставци, ваш рачунар прихвата колачиће и делиће податке само са сајтом који их је поставио, тако да им ни један други сајт не може приступити. Уколико ипак не желите да имате омогућене колачиће, можете их искључити у свом интернет претраживачу (browser-у).

Измена правила коришћења

Портал “Варошке новине” задржава право да без најаве повремено промени или модификује правила коришћења, а коришћењем било ког садржаја на порталу сматра се да сте упознати са најновијим правилима.