Богојављенско пливање на Златарском језеру

Изазов : Са такмичења код Визиторског центра

Изазов : Са такмичења код Визиторског центра

И овог Богојављења се на Златарском језеру плива за Часни крст. Најодважнији ће се у недељу 19. јануара такмичити по традицији код Визиторског центра у Кокином Броду, а победнику ће припасти прикладна награда.Такмичење почиње у 11 сати.

Пливање за Богојављенски крст организује се седму годину за редом, а организатори су Туристичка организација „Златар“, Општина Нова Варош и Црквена општина Нова Варош, уз благослов епархије милешевске. Пливаће се на деоници дугој 33 метра у част и спомен на Христове године живота на земљи пре васкрснућа.

Сви заинтересовани за учешће на овој манифестацији могу се пријавити до 18. јануара на телефон 063/85-065-98. Обавезан је лекарски преглед свих пријављених који ће сат пре такмичења обавити лекари Дома здравља.

Лане је на Богојављенском пливању у Кокином Броду учествовало 16 одважних из Нове Вароши, Ужица, Требиња, Тивта и са Златибора.
Први је до Часног крста допливао Александар (Вук) Зечевић (28) из Нове Вароши, а међу пливачима је била и једна девојка, Сунчица Богићевић (14) из Ужица.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.