Божићна чесница ломљена на тргу, за награду дукат

Ломљење божићне чеснице први пут у Новој Вароши

Ломљење божићне чеснице први пут у Новој Вароши

На градском Тргу је синоћ, поводом најрадоснијег хришћанског празника Божића, обављена церемонија ломљења божићне чеснице, пречника 120 центиметара, а коју је специјално за ову прилику припремила пекара „Бојић“.

Светковини је присуствовало више стотина Нововарошана, а велику, укусну погачу разделили су међу собом наши најмлађи суграђани. Срећу да у свом парчету чеснице извуче дукат од злата имала је млађана Нађа Милетић, док је десетак добитника металних парица награђено са по 1.000 динара.

Божићну чесницу је пре њеног ломљења освештала неколицина нововарошких свештеника, а пригодну беседу одржао је и председник општине Радосав Васиљевић.

-Језик, обичаји и закони су битна обележја сваког народа, те и нашег. Они се свуда морају поштовати, што важи и за Нову Варош. Вечерас на симболичан и леп начин, у празничној атмосфери, показујемо да поштујемо богату традицију и нашу православну веру – истакао је председник Васиљевић.

Ломљење божићне чеснице је, иначе, први пут приређено у Новој Вароши. Светковину је организовала Туристичка организација „Златар“, у сарадњи са Општинском управом, а уз благослог Епархије милешевске. Домаћини су за све грађане приредили и пригодан забавно-музички програм, уз трубаче и певаче из вика, као и богату слану и слатну трпезу. Награде су обезбедили бројни спонзори , углавном локални привредници.

(Опширније у наредном броју „Варошких новина“ )

Богат програм: Трубачи Ивана Ђенадића

Светковина у присуству више стотина Нововарошана

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.