"Златарфест", четири дана добре забаве!

Шести

Шести "Златарфест", од 25. до 28. јула

У Новој Вароши сутра почиње „Златарфест“ који траје до недеље 28. јула. У оквиру манифестације, установљене пре шест година у циљу промоције потенцијала златарског краја, биће обједињени најзначајнији локални туристички догађаји, а фестивал ће обележити богат музичко-забавни програм уз учешће познатих естрадних личности.

“Златарфест 2019” званично бити отворен у четвртак 25.јула (20 сати) на централном платоу градског Трга и то обраћањем председника општине Радосава Васиљевића и спектакуларним ватрометом. Домаћини обећавају добру забаву током четири дана трајања манифестације.

-У фокусу музичког програма, конципираног у складу са различитим укусом и старосном структуром публике, биће концерти познатих естрадних уметника који ће се након 21 сат одржавати на централној позорници на градском Тргу. “Златарфест” ће ове године отворити учесници музичког каравана РТС-а Лепа Лукић, Милан Топаловић, Бранка Соврлић, Нада Топчагић и други познати певачи. У петак ће на опште задовољство публике наступити Драгана Мирковић, док је субота резервисана за концерт Ђорђа Давида –каже директор Туристичке организације "Златар" Бранко Пуцаревић и истиче да су новина овогодишњег фестивала знатно бројнији и квалитетнији садржаји за децу.

Окосницу догађаја туристичког карактера чиниће „Златарска регата“, „Златне руке Златара“ и „Најбоља златарска чорба“.Културни сегмент “Златарфеста” обележиће: девети по реду Сабор певања из вика, 8.Смотра фолклора, на којој ће учествовати преко 300 фолклораца из Ужица, Сјенице, Бајине Баште, Ивањице и града домаћина, изложба ликовних радова “Златарске палете” и позоришна представа “Шашави блуз” . Током “Златарфеста” ни љубитељи спорта неће остати ускраћени. Меморијални турнири у малом фудбалу и кошарци, куп Златара у обарању руке, игре на води и у песку, само су неки од бројних спортских садржаја који ће се током манифестације одржавати на различитим локацијама и борилиштима у самом граду и ван њега.

-Очекујемо да ће предстојећи дани дружења и забаве привући велики број гостију и анимирати локално становништво. Са прилично скромним буџетом од око 3,5 милиона динара, уговорили смо квалитетне и разноврсне културно-забавне програме, што нам улива наду да ћемо надмашити ниво прошлогодишњег, односно, свих претходних фестивала – очекује Пуцаревић . 

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.