Општина донирала опрему Дому здравља, вредну 1,5 милиона динара

Нова гинеколошка столица за прегледе

Нова гинеколошка столица за прегледе

Општина Нова Варош даривала је Дому здравља савремену медицинску опрему која ће се користити за потребе служби гинекологије, хитне помоћи, дечјег диспанзера, опште праксе и лабораторије. Донација је вредна преко 1,5 милиона динара, а захваљујући новој апаратури, у локалној здравственој установи подићи ће се квалитет здравствене заштите житеља овога краја.

Запослене у служби за здравствену заштиту жена, у којој се годишње обави преко 11.000 прегледа, недавно су, поред педесетак гинеколошких инструмената, посебно обрадовала два апарата – кардиотограф и микроскоп за цитолошку амбуланту. Први је намењен за праћење трудноће у трећем триместру, посебно утеринске активности и срчане акције плода, док је специјализовани микроскоп важан за скрининг грлића материце.

-Ових дана је у Службу за здравствену заштиту жена допремљена нова гинеколошка столица за прегледе и сва потребна пратећа опрема са лед рефлектором. Реч је о мултифункционалној опреми, захваљујући којој ће наше суграђанке имати комфорније и лакше прегледе, а лекари квалитетније услове за рад и интервенције. Колико је ова донација била неопходна, најбоље сведочи податак да је досадашњи гинелошки сто стар близу четири деценије – каже директор нововарошког Дома здравља др Бранко Поповић и наглашава : -План је да инвестициони циклус у Службу за здравствену заштиту жена и њену модернизацију ускоро завршимо набавком најсавременијег дигиталног видео-колпоскопа. Средства ће обезбедити Министарство здравља.


Модерне столице за пацијенте: Из лабораторије Дома здравља

Недавно су и остале службе при локалној здравственој установи добиле нову опрему. Тако је лабораторија богатија за две модерне столице за пацијенте, хитној помоћи је додељено 12 специјализованих торби и сетови помагала за потребе ургентних стања, по један нови ЕКГ апарат добили су диспанзер за децу и општа пракса, а употреби је и савремени априрометар за испитивање плућне функције.

-У току је и тендерска процедура за набавку нове стоматолошке јединице, а до 1.септембра и возни парк ће бити обогаћен са два теренска возила – додаје др Поповић и подсећа да је Општина Нова Варош за унапређење здравства из локалног буџета лане утрошила 5.000.000 динара, колико је планирано издвајање и за ову годину.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.