Зимска идила усред пролећа!

Град освануо  у белом: Нова Варош, 15. мај 2019.

Град освануо у белом: Нова Варош, 15. мај 2019.

Нова Варош је јутрос осванула у белом, али снег убрзано се топи. Снег је јуче по подне и синоћ падао у целој југозападној Србији. Највише га је међутим било у нововарошком крају где се у вишим пределима формирао бели покривач висине преко десет центиметара.

Према првим информацијама, мајски снег причинио је једино штету у малињацима подигнутим на већим надморским висинама. Снег се задржавао на гранама и ломио ластаре, па су многи малинари ноћ провели бранећи своје засаде.

Снег у ово доба године у нововарошком крају није никаква новост. Пре три године, 16. маја, пало је више од 15 центиметара влажног и тешког снега који је причинио велику штету на воћарским културама, а хронике бележе и да је 16. јуна 1989. године за кратко време пало више од 20 центиметара снега. Јул је једини месец у години коме у Новој Вароши није падао снег.

Малинари до зоре стресали снег са грана

Цвет јагоде у снегу

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.