Због реконструкције "нове школе", настава по измењеном режиму

Усељена 1975. године: Нова школска зграда

Усељена 1975. године: Нова школска зграда

Настава за ученике старијих разреда Основне школе „Живко Љујић“ у Новој Вароши од понедељка 13. маја изводиће се по новом режиму. Због радова на санацији и адаптацији нове школске зграде они ће часове имати у старој школској згради и простору бивше Техничке школе и то само у другој смени која почиње у 14 сати.

Због скучености привременог простора настава ће за све предмете бити учионичког типа, изузев наставе информатике која ће се за све разреде одржавати у кабинету информатике у бившој Техничкој школи.

-За разреде V/1 , V/2, V/3, V/4 , VI/1, VI/2, VI/3, VI/4, VII/1 и VII/2 настава ће се изводити у учионицама старе школске зграде ОШ,,Живко Љујић’’, док је настава за разреде VII/3, VII/4, VIII/1, VIII/2, VIII/3 и VIII/4 у учионицама бивше Техничке школе - каже Ристо Поповић, директор ОШ „Живко Љујић“.

Радови на комплетној реконструкцији зграде "нове школе" и фискултурне сале, у којој се настава одвија од 1975. године, коштаће око 490 милиона динара, а финансира их држава у сарадњи са локалном самоуправом. Током радова биће одрађени сви потребни грађевинско-занатски, машински и електро радови, а рок за њихов завшетак је осам месеци.

-Ово је највећа инвестицију на пољу школства у златарском крају у последњих 40 година, а Влада Србије је финансира преко Канцеларије за јавна улагања –кажу за “Варошке новине” у локалној самоуправи .

Како је најављено, у другој фази радова за које се не зна још када ће почети, градиће се котларница на био- масу. Она ће грејати све објекте основне и средње школе, као и градско-школску спортску дворану. Процењена вредност ових радова је око 150 милиона динара.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.