Почело скијање, ски-пас за децу 750 динара

Очекују добру посету: На Бријежђима (архивски снимак)

Очекују добру посету: На Бријежђима (архивски снимак)

На Златару је званично почела ски сезона, на скијалишту на Бријежђима има довољно снега али су и цене ски- паса нешто веће него лане. Ове зиме ски-пас ће плаћати сви мада је било саопштено да ће закупци стазе бесплатним скијањем частити децу.

-Разматрали смо могућност да одобримо бесплатно скијање за сву децу до 12 година старости, али због високих трошкова оснежавања ове зиме нисмо на жалост у могућности да изађемо у сусрет најмлађим скијашима- каже Салих Туркмановић, управник Скијалишта “Златар”.

На Скијалишту “Златар” којим од пре пар година газдује предузеће “Сложна браћа”, скијања ће наредних дана бити само у горњем делу стазе. Стаза је овде дуга 600 метара, а опслужује је ски-лифт типа “сидро” капацитета 450 скијаша на сат. Стаза ће радити свакога дана у времену од 10 до 15 сати, а према новом ценовнику, дневни ски-пас на “сидру” за децу је 750, а за одрасле 1.000 динара. Стаза је осветљена целом дужином па ће бити и ноћног скијања.

- На овом делу стазе има око 30 центиметара утабаног снега, што је сасвим довољно. Како није било обилних падавина даноноћно су радили топови, па су захваљујући систему за вештачко оснежавање припреме успешно приведене крају и спремни смо за сезону. Покушааћемо да што пре оспособимо и главну стазу са жичаром дугом 1.200 метара која се спушта у град - каже Туркмановић.

На Златару очекују још једну успешну скијашку сезону. Лане је стаза на Бријежђима радила 55 дана, током којих је на скијалишту боравило више од 7.000 туриста.

- Ове зиме могуће је изнајмити на стази и комплетну ски- опрему по цени од 1.000 динара на дан. На стази ће радити и школа скијања са лиценцираним инструкторима, а цена је за индивидулану обуку 10, а за обуку у групи 15 евра по сату- каже Туркмановић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.