На Златару довољно снега за скијање

Бријежђа: Радиће само горњи део стазе са лифтом типа

Бријежђа: Радиће само горњи део стазе са лифтом типа

Ски-сезона званично почиње сутра , а скијалиште на Бријежђима изнад града радиће сваког дана у времену од 10 до 15 сати. Првог дана, у среду 26. децембра, скијање ће бити бесплатно за све посетиоце, а затим по нешто већим ценама него лане.

На Скијалишту “Златар” којим од пре пар година газдује предузеће “Сложна браћа”, скијања ће наредних дана бити само у горњем делу стазе. Стаза је овде дуга 600 метара, а опслужује је ски-лифт типа “сидро” капацитета 450 скијаша на сат.

- На овом делу стазе већ има око 30 центиметара утабаног снега, а покушаћемо да уз помоћ система за вештачко оснежавање оспособимо што пре и главну стазу са жичаром дугом 1.200 метара- каже Салих Туркмановић, управник Скијалишта “Златар”.

Према новом ценовнику, дневни ски-пас на “сидру” за децу до 18 година старости износи 750, а за одрасле 1.000 динара. Стаза је осветљена целом дужином па ће бити и ноћног скијања.

- Ове зиме могуће је изнајмити на стази и комплетну ски- опрему по цени од 1.000 динара на дан. На стази ће радити и школа скијања са лиценцираним инструкторима, а цена је за индивидулану обуку 10, а за обуку у групи 15 евра по сату- каже Туркмановић.

На Златару очекују још једну успешну скијашку сезону. Лане је стаза на Бријежђима радила 55 дана, током којих је на скијалишту боравило више од 7.000 туриста.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.