Сабор певања из вика у петак 27. јула

Прошлогодишњи победници: Мића Ракетић и Драган Милошевић из Дражевића

Прошлогодишњи победници: Мића Ракетић и Драган Милошевић из Дражевића

Велики сабор традиционалног певања из вика, осми по реду, одржаће се у петак 27. јула у оквиру „Златарфеста“, а пријаве за учешће су у току. Подносе се од 16. до 20. јула у Услужном центру општинске управе у Новој Вароши. Позиви су упућени и комшијама из Златиборског округа, који годинама наступају на овој смотри.

Сабор у организацији Друштва за неговање традиционалног певања из вика из Нове Вароши одржаће се на малој летњој позорници поред Дома културе. Жири у коме су два етномузиколога и један члан Друштва, поред извођења песме, начина одевања и понашања на сцени, додатно ће вредновати изворност и време настанка, односно старост песме.

Прошлогодишњи Сабор био је рекордан по броју учесника, а велики број певача организатори очекују и ове године. Лане се надметало 26 парова из шест општина у четири категорије.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.