Противградна одбрана остала без ракета!

Празни магацини: Противградна станица у Амзићима (архивски снимак)

Празни магацини: Противградна станица у Амзићима (архивски снимак)

Чак пет противградних станица у нововарошком крају остало је без муниције за „небеску артиљерију“, сазнају „Варошке новине“.

Пољопривредници забринуто гледају у небо јер три противградне станице ове године нису ни почињале са радом, док преосталих шест има укупно 17 ракета што је мало за успешну борбу против градоносних облака и заштиту летине.

Противградне станица у Новој Вароши дочекале су сезону противградне одбране са по осам ракета у арсеналу, мада је оптималан број 12. Од половине априла до данас у нашој општини се по градоносним облацима дејствовало током 15 дана, па како није било допуне магацини су се брзо испразнили.

-Противградне станице у Буковику, Амзићима, Љепојевићима, Јасенову и Негбини су после дејства прошле седмице остале без ракета, па су без заштите усеви у трећини општине. У Радарском центру у Сјеници, где нам је команда, рекли су да ће мо ових дана добити по једну-две ракете за прву помоћ, али то није довољно - кажу забринуто стрелци.

Због законских ограничења Општина Нова Варош ни ове године није планирала средства у буџету за куповину противградних ракета. Удружење које окупља противградне стрелце добило је 600 хиљада динара општинске помоћи за радове на уређењу противградних станица.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.