Златар: 500 кревета за ваучер туристе

Све богатија и ванпансионска понуда: Адреналин парк

Све богатија и ванпансионска понуда: Адреналин парк

Угоститељи са Златара понудили су око 500 кревета за летовање на ваучер, очекујући још бољу посету него у 2016. током које је на попуст одмарало преко стотину домаћих туриста уз остварених близу хиљаду ноћења. Акција „Моја Србија“, коју је Влада Србије односно Министарство туризма покренуло претпрошлог јуна, наставља се и ове године, а пријављивање је почело средином јануара и званично ће трајати до 15. октобра.

У 2017. ће грађанима бити на располагању укупно 60.000 ваучера (петнаестак хиљада више него лане) чија је појединачна вредност 5.000 динара. Ваучери се, иначе, домаћим гостима дају за најмање пет ноћења у угоститељским објектима изван општине боравка односно пребивалишта корисника ваучера. Њиме се не може плаћати исхрана и пиће, здравствене и друге сличне услуге, као ни боравишна такса и остале дажбине.

-Интересовање је велико и сигурно је да ће и ове године бити више туриста који са попустом могу боравити у нашем крају. На субвенцију државе моћи ће да рачунају уколико се определе да летују у хотелима „Панорама“, „Златарски златник“, „Златарски бисери“, мотелу „Вила Јелена“, а досада је пријављено и десетак власника коначишта, пансиона и објеката у сеоском домаћинству – каже Роса Јаковљевић, директорка ТСЦ“Златар”.

Пракса из претходна два лета показала је да су туристи-ваучерци на Златару у просеку боравили од пет до седам дана, а највише их је одмарало у „Панорами“. На територији читаве Србије, преко 16.000 туриста је само прошлог лета користило право на попусте, а остварено је преко 120.000 ноћења. Значајнији ефекат очекује се тек ове године, имајућу у виду да је до сада ово био више пилот пројекат.

Право на ваучер за летовања на попуст имају пензионери, незапослени, лица која примају туђу помоћ и негу, ратни инвалиди, као и запослени који месечно примају мање од 60.000 динара. Сви коју су заинтересовани да летују на овај начин, могу се пријавити на шалтерима било које Поште у земљи.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.