На градском тргу гради се кутак за најмлађе

Радови вредни пет милиона: Будуће дечје игралиште

Радови вредни пет милиона: Будуће дечје игралиште

Дечје игралиште које се гради на доњем платоу Трга војводе Петра Бојовића, биће једно од најлепших у овом делу Србије. У оквиру вишенаменског комплекса за најмлађе поставиће се многобројни реквизити и мобилијар за игру и рекреацију, а околина ће бити оплемењена зеленилом и украсним растињем што ће површину од око 230 квадрата чинити и визуелно примамљивом. Ову инвестицију вредну око 5.000.000 динара финансира Општина Нова Варош.

У току су грађевински радови на некадашњој теретани на отвореном, који подразумевају израду сокле, дренаже и армиране бетонске конструкције као подлоге за гумену заштитну плочу дебљине од 4,5 центиметара. Она је, иначе, изузетног квалитета , рађена по високим стандардима и атестирана на падове и разна друга оштећења . Како најављују из општинског Одељења за инвестиције, за петнаестак дана када се одраде комлетна санација терена и грађевински радови, започеће монтирање и постављање клацкалица, љуљашки, њихалица, вртешки, љуљалица за најмлађу децу, тобогана, кућица, четвороседа и двоседа на федерима… Биће ту и бројних клупа , како оних малих за предах малишана, тако и великих са наслонима за старије. Околина игралишта биће оплемењена травњацима и цвећем те ће читав комплекс бити и права зелена оаза у ширем центру града.

-Игралиште за децу ради се по највишим безбедносним стандардима. Око терена ће бити постављена сигурносна метална ограда, а читав комплекс 24 сата покривен расветом и безбедносним камерама – каже Дејан Грбић, шеф Одељења за инвестиције и истиче.

Опремање игралишта за децу је, иначе, прва фаза радова на комплетном уређењу Трга Петра Бојовића. За нешто више од два месеца започеће изградња вишенаменског комлекса на садашњој неуређеној јавној површини од једног хектара у непосредњој близини спомен-обележја славном војводи. Средствима од око 50 милиона динара пројекат заједнички финансирају Министарство привреде и локална самоуправа.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.