За одмор на ваучер на Златару нуде 600 лежаја

Боља посета: Водена Пољана

Боља посета: Водена Пољана

Власници двадесетак хотела, вила, апартмана, коначишта, сеоских домаћинстава, етно-кућа и одмаралишта на Златару и широм општине Нова Варош понудили су домаћим гостима 600 кревета за одмор са попустом на ваучер.

На субвенцију државе моћи ће да рачунају грађани који се определе да одмарају у хотелима “Панорама”, “Златарски бисери”, и “Златарски златник”, вилама “Смиљанић”, “Јелена”, “Златарка” ,“Бајка”, апартманима “Дробњаковић” , “Александар”, “Златар”, сеоским домаћинствима “Крџавац” , “Пурић”, етно кући “Златар холидаy хоме”… Листа угоститеља се, иначе,проширује и ажурира сваке седмице, а може се наћи на званичном сајту министарства туризма (www.mtt.gov.rs).

Акцију одмора уз ваучер, под називом “Моја Србија”, Влада Србије је покренула пре три године, са циљем подстицаја домаћег туризма. У Туристичкој организацији “Златар” напомињу да су путем ваучера лане значајно увећене и посете и промет у односу на 2016. Само у хотелу “Панорама” остварено је по овом основу близу 1.200 ноћења, а према подацима Туристичке организације , у десетак објеката у народној радиности и сеоским домаћинствима за које ова установа води евиденцију, ваучер-туристи реализовали су око 4.000 ноћења.

- Посебно је значајно то што су ваучерци побољшали посету у вансезони. Велико интересовање за ваучере, како сазнајемо од локалних угоститеља и хотелијера, влада и ове године. Домаћи гости су овом акцијом коначно добили пажњу и третман какав заслужују – каже директорка Туристичке организације “Златар” Роса Јаковљевић.

Пријављивање за коришћење ваучера траје до 15.октобра, а морају бити реализовани најкасније до 20.новембра. Гостима се дају за најмање пет ноћења у угоститељским објектима изван општине боравка односно пребивалишта корисника ваучера. Њиме се, иначе, не може плаћати исхрана, пиће, здравствене и друге сличне услуга, као ни боравишна такса и остале дажбине. За ваучере за одмор у Србији током 2018. од почетка године стигло је преко 38.000 захтева, а највише њих поднели су пензионери.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.