Почиње увођење у војну евиденцију рођених 2000. године

Законска обавеза: Војска Србије (фото: Васељенска ТВ)

Законска обавеза: Војска Србије (фото: Васељенска ТВ)

Министарство одбране Републике Србије почеће у уторак 16. јануара са увођењем у војну евиденцију мушкараца рођених 2000. године, као и оних који су старије годиште (1988 до 1999.) а који до сада нису уписани мада су имали обавезу да то учине у календарској години у којој  су постали пунолетни.
 
Они су у обавези да се најкасније до 28. фебруара јаве Центру Министарства одбране за општину Нова Варош ради давања потребних података. Увођење у војну евиденцију у овом периоду вршиће се сваког радног дана у времену од 09.00 до 15.00 часова у  просторијама Центра Министарства одбране које се налазе на четвртом спрату (канцеларија  401) зграде општинске управе у  улици Карађорђевој  број 32.Регрут који се уводи у војну евиденцију на увид треба да донесе личну карту
.
Из Министарство одбране Републике Србије подсећју да је увођење у војну евиденцију пунолетних мушких лица законом прописана обавеза.
 
Регрут који борави у иностранству уводи се у војну евиденцију у надлежном дипломатско-конзуларном представништву Републике Србије у земљи у којој борави.
Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.