Пада снег, без струје 700 потрошача

Сви путеви проходни: чишћење града

Сви путеви проходни: чишћење града

Нова Варош је од  јутрос опет под снегом, а без струје је око 700 потрошача у нижим пределима општине. Пало је око 20 центиметара влажног снега, а мећава и даље бесни несмањеном жестином.

Струје тренутно нема у Радоињи, Рутошима, Дражевићима и Бистрици, али у локалној Електродистрибуцији очекују да ће кварови бити отклоњени током дана.

- Снег који од синоћ непрекидно пада лепи се и кида жице, па је ван система 10-окиловатни далековод према Бистрици а проблема има и на нисконапонској мрежи углавном у селима испод хиљаду метара надморске висине. У вишим пределима пада сувљи снег и за сада срећом нема озбиљнијих кварова. Све екипе су на терену – кажу за „Варошке новине“ у погону „Електродистрибуције“ у Новој Вароши.

И поред обилних падавина сви путеви су проходни, а у локалној самоуправи  кажу да не очекују веће проблеме на путној мрежи.

-Град се чисти по приоритетима, док посао на сеоским путевима успешно одрађују металне возе које вуку трактори па нема потребе за ангажовањем тешке механизације .Очистили смо и регионалне путеве према Штиткову, Дрмановићима и РХ Центру на Златару – каже Дејан Грбић из Одељења општинске управе за инвестиције.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.