Златар пун током празника!

Попуњени сви капацитети: Хотел

Попуњени сви капацитети: Хотел "Панорама" (Фото: ТСЦ "Златар")

У туристичким објектима на Златару, током новогодишњих празника врвеће  као у кошници. За дочек Нове 2018. готово сви хотели, мотели и виле биће попуњени, капацитети су углавном распродани још током октобра и новембра, а највеће интересовање  влада за тродневне односно четвородневне аранжмане. Још нешто мало слободних места има на вече самог дочека чија се цена креће у распону од 2.900  до 5.900 динара.
 
У „најлуђој“ ноћи  и првих дана јануара наредне године  у „Панорами“ ће бити попуњени сви расположиви  капацитети од око 200 лежајева. Око 60 одсто гостију  су корисници  четвородневног  аранжмана по цени од 17.950 динара по особи. Њиме су обухваћена три  ноћења на бази пуног пансиона са дочеком и репризом. И тродневни  аранжман се ове године одлично продавао по цени од 14.950 динара.
 
Ако је судити по досада уговореном букингу, у „Панорами“ добру посету очекују све до септембра наредне године.
 
–Влада изузетно интересовање за боравак  у “Панорами” , али и у свим осталим туристичким објектима, како на Златару, тако и на читавом подручју општине. Током новогодишњих празника тражи се “кревет више” , а расположивих око 1.000 лежајева у хотелима, мотелима, вилама, апартманима, објектима народне радиности и сеоским домаћинствима ове сезоне “планули” су неупоредиво раније него лане. Гости су традиционални – углавном за празнике долазе из Црне Горе, Војводине и српске престонице, Шумадије… – каже Роса Јаковљевић, директорка Туристичко-спортског центра “Златар” и менаџерка  хотела “Панорама”, највећег на планини.
 
Поред “Панораме” ,  која својим гостима уз одличан смештај и квалитетну храну нуди и за 10 посто нижу цену ски паса на скијалишту у центру града , иначе, у закупу “Сложне браће”, богате садржаје током новогодишњих празника гостима нуде и у хотелу „Златарски бисери“, који располаже са смештајним капацитетом од око 60 кревета.У “Бисерима” је највеће интересовање владало за аранжмане на бази полупансиона у трајању од четири  дана, који се продаје по цени од 30.000 по особи. Гостима хотела је на располагању и бесплатно коришћење ски паса, као и могућност атрактивног ноћног скијања на стази дугој око 1.200 метара.
 
-Одличну посету очекујемо и након новогодишњих и божићних празника, као и током фебруара када би капацитети требало да буду максимално попуњени – додају у “Златарским бисерима” –хотелу са четири звездице у власништву Војка Пурића. 
 
Како кажу у Туритичко-спортском центру,  Златар  је прилично конкурентан са ценама смештаја у односу на друге туристичке центре - пун пансион у двокреветној соби креће се у распону  2.935 динара по особи у “Панорами“, преко 3.400 у „Златарском златнику“  до 4.240 динара у “Златарским бисерима”. На овдашњој планинској лепотици ноћење са доручком се у хотелима може наћи по цени од 2.500 до 2.850 динара, а још повољније су у вилама и апартманима где кревет не кошта више од десет евра.
             
 
Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.