Усвојен општински буџет за 2018. годину

Каса тешка 731 милион динара: Нова Варош

Каса тешка 731 милион динара: Нова Варош

Одборници Скупштине општине Нова Варош усвојили су синоћ општински буџет за 2018. годину који ће износити око 731 милион динара. Највише средства опредељено је за инфраструктуралне пројекте. Улагаће се и у развој туризма, села и спорта, као и у културу, образовање, здравство, а биће асфалтирано и 15 километара локалних путева. Власт каже да није занемарена ни једна област и да се водило рачуна о сваком динару.
 
– Буџет је развојни са инвестиционим трендом. Изградња пословног центра на Браношевцу, затим почетак градње првог километра пута од од Браношевца према Златару и даље ка Сјеници и уређење Трга војводе Петра Бојовића само су неке од инвестиција које планирамо да реализујемо током наредне године – рекао је председник општине Радосав Васиљевић.
 
Опозиција међутим замера да буџет није развојни. Они су тражили да се определи више пара за сеоске путеве, уређење центра града, едукацију пољопривредника на тему задругарства...
 
– Нема креативности у буџету. Ово није развојни буџет како представници власти тврде. Ми као локална самоуправа немамо кадровског капацитета и то је суштински проблем за даљи развој општине – сматра шеф одборничке групе опозиционе Демократске странке Славиша Пурић.
 
Седница Скупштине општине биће настављена у среду 27. децембра.
 
Опширнији скупштински извештај у празничном броју “Варошких новина” које излазе из штампе у петак 29. децембра.
Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.