Успешна година за "Панораму"

Угостили 6.200 туриста: Хотел

Угостили 6.200 туриста: Хотел "Панорама" (фото: ТСЦ Златар)

Хотел „Панорама“ последњи квартал 2017. дочекује са одличним пословним резултатима. У првих девет месеци ове године 6.218 гостију остварили су 32.663 ноћења, што је за око 40 одсто више него у истом периоду лане. Попуњеност капацитета била је близу 90 процената, а значајно је увећан и број , како домаћих, тако и страних гостију. У највећем смештајном објекту на Златару задовољно трљају длановима јер је и каса била пуна са оствареним прометом од 65,3 милиона динара. У „Панорами“ очекују берићетну и идућу годину с обзиром на то да су смештајни капацитети од 135 лежајева резервисани све до почетка септембра 2018.
 
-Финансијски показатељи су више него задовољавајући. Одлична посета, најбоља још од средине 90-тих, условила је да у првих девет месеци ове године укупни промет буде увећан за 13 милиона динара у односу на исти период лане. У условима економске кризе успели смо да направимо прави финансијски подвиг јер су готово сви трошкови и обавезе измирене из сопствених средстава. Од новца опредељеног из општинског буџета потрошена је свега трећина односно 12 милиона динара – каже директорка ТСЦ “Златар” и управитељка “Панораме”  Роса Јаковљевић. Она појашњава да су из касе хотела редовно измириване  плате и обавезујући доприноси  за четрдесетак запослених, трошкови хране и пића, струје, комуналија, потрошног материјала,  текућих поправки и одржавања…У пословодству хотела кажу да имају амбициозан финансијски план и за наредну годину са пројекцијом да се оствари промет од око 75 милиона динара.
 
Аналитика којом баратају у “Панорами” указује  и на повољнију статистику у броју посета туриста из иностранства и  задржавању гостију у објекту. Гости су се протеклих месеци у хотелу задржавали у просеку од осам до десет дана што је дупло дуже него лане.  Странци су до почетка октобра остварили преко 2.000 ноћења. Највеће интересовање за боравак на Златару испољили су гости из далеког Јапана, а било је поприлично и Европљана, као и љубитеља путовања  из земаља региона.
 
-Управо су странци најревноснији посетиоци Специјалног резервата Увац, али је у фокусу њиховог интересовања и етно село Штитково. Лепота крајолика у том делу општине, као и богато културно-историјско наслеђе прави су магнет  и за иностране и домаће госте. Зато смо посебну пажњу усмерили на уређење видиковаца, пешачких и бициклистичких стаза, а трудимо се да туристе што више усмеравамо да посете Дубницу, цркве брвнаре и остале богомоље, погледају крајпуташе и спомен- обележја јунацима и ратницима,  да обиђу  пределе у Виловима, Амзићима, Дебељи, да прошетају до Савине столице. Излети до ових и сличних одредишта су додатни садржаји којима покушавамо да привучемо што већи број посетилаца – наглашава директорка Јаковљевић.

Роса Јаковљевић

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.