Пријепољци закупили каменолом у Бистрици

На 10 година: Илустрација (фоото:ГИСС)

На 10 година: Илустрација (фоото:ГИСС)

Предузеће “Алфа транс” д.о.о из Пријепоља чији је директор Алмедин Ћатић, јуче је на лицитацији закупило на 10 година каменолом у Горњој Бистрици и околно земљиште према Соколови и Мокречу, укупне површине 14,03 хектара. Парцела која се издаје за потребе експлоатације камена и кречњака на површинском копу ,налази се у јавној својини Општине Нова Варош.

“Алфа транс” је закупила парцелу по почетној цени од 7.150 евра на годишњем нивоу, која је одређена на основу процене лиценцираног проценитеља из Београда.

За закуп каменолома било је заинтересовано и предузеће “Сложна браћа” Војка Пурића из Дрмановића, али они и поред пријаве нису учествовали на лицитацији. Како кажу у комисији надлежној за спровођење поступка, “Сложна браћа” нису доставила решење за обављање послова на експлоатацији камена, што је један од услова конкурса.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.