ПРОГРЕСов конкурс за нови календар

Рок за предају радова је 15. новембар

Рок за предају радова је 15. новембар

Европски ПРОГРЕС расписао је наградни конкурс за ликовно решење календара за 2018.годину. Право учешћа на традиционалном јавном позиву имају ученици средњих стручних школа и гимназија са подручја 34 општине југозападне и југоисточне Србије у којима већ годинама уназад делује овај развојни програм.

Аутори 12 најбољих радова које буде одабрао стручни жири биће награђени лап-топ и таблет рачунарима, као и мобилним телефонима, а њихова дела красиће странице ЕУ ПРОГРЕС-овог календара за наредну годину. Лап топ и пројектор са пратећом опремом добиће школа која буде оцењена као најбоља на основу укупног броја и квалитета кандидованих радова. Конкурс је отворен до 15.новембра, а проглашење победника, додела награда и промоција календара биће организовани крајем децембра.

Талентовани средњошколци ове године имаће могућност да сликају, цртају или израђују плакате односно колаже на тему под називом “Мој омиљени европски пројекат”. Конкурсом са овом тематиком ЕУ ПРОГРЕС жели да подстакне младе из програмских општина да се ближе упознају са пројектима које у њиховом месту већ читаву деценију уназад подржавају ЕУ и Влада Швајцарске чиме доприносе бољем квалитету живота грађана.

-Пред ђацима је задатак да са својим професорима обиђу или посете неке од пројеката, одаберу омиљени на основу његовог значаја и позитивног утицаја на живот локалног становништва, а потом га на креативан И оригиналан начин представе кроз свој уметнички рад – наводе у прес служби ЕУ ПРОГРЕС-а, који овај ликовни конкурс организује 11-ту годину за редом.

Нововарошки средњошколци су, иначе, постизали одличне резултате на ЕУ ПРОГРЕС-овим ликовним конкурсима претходних година и освајали бројне награде и признања.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.