Укинута ванредна ситуација

Испоручено 500 кубика воде за пиће

Испоручено 500 кубика воде за пиће

У Новој Вароши је данас укинута ванредна ситуација која је уведена 28. августа на територији целе општине због последица дуготрајне суше. Две војне цистерне које су од првог дана помагале на терену враћене су у базу у Краљеву, а у случају преке потребе биће ангажована цистерна Комунлног предузећа.

Током трајања ванредне ситуације мештанима жедних села испоручено је око 500 кубика воде за пиће.

- Последње кише нису значајно повећале издашност изворишта, али је захладнело па су мање потребе за водом. Из планинских села последњих дана нема захтева да им обезбедимо нове количине воде за пиће, па је процена да више нема потребе за даљим ангажовањем цистерни Војске Србије – каже председник општине Радосав Васиљевић.



Две војне цистерне укупне запремине десет кубика током месец дана ванредне ситауције направиле су 117 тура и прешле 5.704 километра помажући мештанима жедних села широм општине.

Највише проблема било је међутим у божетићком крају са преко 4.000 грла крупне стоке, само за чије потребе дневно треба око 400 хиљада литара воде.

-Вода коју смо испоручили била је намењан искључиво за пиће и личну хигијну, што је отприлике свега 6-7 посто потреба сеоског домаћинства. За остало су морали да се сналазе сами. Воду за стоку догонили су приватним цистернама са језера у кањону Увца, удаљених извора и лачина или су стада терали на километрима удаљена појила- каже начелник Штаба за ванредне ситуације Радивоје Бујишић.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.