Почиње "Златарфест" !

Богат програм манифестације

Богат програм манифестације

У Новој Вароши сутра почиње „Златарфест“ и траје до недеље 30. јула, а организатори очекују рекордних 35.000 посетилаца. „Златарфест“ ће и овог лета објединити низ локалних туристичких и спортскиих манифестација као што су изложба народних рукотворина, регата на Златарском језеру и такмичења у спремању златарске чорбе, обарању руке и певању из вика, а имаће и богат музички програм. Певају Маринко Роквић, Ана Кокић, Жељко Шашић, Душица Ивановић...

-Биће живо током сва четири дана манифестације, а највећу посету очекујемо у суботу 29. јула када је на градском тргу концерт „Црвене јабуке“-каже директорка Туристичко-спортског центра „Златар“ Роса Јаковљевић.

Скоро сви смештајни капацитети на Златару су попуњени, а добром пазару се надају и угоститељи и трговци који тврде да за време манифестације неће подизати цене.

-Велико је и интересовање излагача за продајни сајам који траје током целог „Златарфеста“. Поред локалних произвођача златарског сира, меда, ракије и сувенира, биће ту и излагача из Београда, Новог Сада, Чачка, Ужица и околних места. Први пут ове године место је резервисао и један од произвођача традиционалних сирева из Француске што најбоље говори о квалитету саме манифестације - каже Јаковљевићка.

Новинари „Варошких новина“ и овог „Златарфеста“ биће на лицу места и пропратити све манифестације, а опширнији извештај о томе можете прочитати у идућем броју нашег листа који је на киосцима од 3. августа.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.