Јана Јелић ђак генерације!

Специјална диплома за вансеријске  резултате

Специјална диплома за вансеријске резултате

Петнаестогодишња Јана Јелић из Нове Вароши завршила је ових дана осмогодишње школовање у ОШ“Живко Љујић“ са сувим петицама у дневнику. Ђак је генерације и добитница престижне дипломе „Вук Караџич“. Од преко 1.500 школараца у златарском крају, једино је Јана успела да избори пласман на два републичка и једно међународно такмичење. За изузетне резултате остварене од петог до осмог разреда из српског, руског, математике, физике и ликовног , Наставничко веће наградило ју је специјалним дипломама.

По свом раду и вишеструкој даровитости, Јана је се од своје генерације издвојила већ у четвртом разреду , када је на школским односно општинским смотрама знања из математике и српског освајала по максималних 100 бодова. Да има огроман потенцијал и амбицију да буде прва и најбоља, било је више него очигледно у шестом разреду. На тадашњим окружним такмичењима из ових предмета „потукла“ је своје вршњаке из региона и попела се на оба победничка постоља.

Уследио је потом низ одличних резултата, крунисан, ипак, током овогодишњег такмичарског циклуса. Јана је успела најпре да избори пласман на државна такмичења из српског и руског језика, а потом и на НИС-ову олимпијаду из руског која је међународног карактера. Са овог надметања, у конкуренцији од близу 300 најбољих младих русиста из земље и окружења , Јана се вратила окићења са два признања – у категоријама ученика седмог и осмог разреда и апсолутног победника. Бриљирала је и на републичком из овог предмета, освојивши одлично четврто место, након што је била најуспешнија на Окружном.

-За успех је потребна одлична организација времена, пуно рада и одрицања. Али, кад имаш циљ, жељу и вољу, све се постигне – каже Јана и додаје : -Проблем је само што због бројних школских обавеза, не остаје пуно времена за ваннаставне активности, попут активнијег бављење спортом, рекреацијом и слично.

Јанина пасија су страни језици. Осим руског, похађала је курсеве немачког и енглеског. Одлично разуме и прилично добро говори и турски језик, који изучава сама.

-Језици ће и даље бити моја сфера интересовања, али план је да се професионално определим за природне науке – одлучна је Јана која је, иначе, ових дана фокусирана на малу матуру и прикуљање поена на квалификационим испитима за упис на природно-математички смер у овдашњој Гимназији.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.