„Предфест“- програм за децу, певање из вика, смотра фолклора

Дефиле у 20 сати - са прошлогодишњег Сабора

Дефиле у 20 сати - са прошлогодишњег Сабора

Познати дечји бенд „Лилихип Лилихоп“ из Београда вечерас ће одржати концерт на платоу испред Дома културе у Новој Вароши, а почетак је у 20 сати. Сутра, у срету 24. јула, последњег дана „Предфеста“, на програму су садржаји који афирмишу традицију и богату народну културну баштину.

Дечји бенд „Лилихип Лилихоп“ из Београда одржаће свој први концерт у Новој Вароши. Део је музичко-позоришне трупе „Максимус“ и одушевљава малишане где год свира, јер у своје наступе поред одабраног музичког програма „убацују“ и елементе позоришних жанрова прилагођених дечјем узрасту и тиме приређују прави спектакл. Трупа ради у саставу глумаца и музичара Марко Миловановић, Милева Мартић, Петар Кориновић и Жељко Алексић.

У среду 24. јула је 13. Сабор певања из вика. Почиње у 18 сати када ће на великој позорници на Тргу војводе Петра Бојовића, наступити више од 30 изворних певача из Пријепоља, Прибоја, Бајине Баште, Ужица, Ивањице и Нове Вароши.

У среду вече је и 11. Смотра фолклора и изворног народног стваралаштва уз учешће више од 200 младих играча и инструменталиста из Рудог, Ариља, Севојна, Бајине Баште, Златибора. Прибоја, Пријепоља, Пљеваља. Манифестација почиње свечаним дефилеом главним градским улицама у 20 сати, који је уједно и најатрактивнији део програма, док је у 20.30 сати на Тргу концерт културно уметничких друштава.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.