Почела акције појачане контроле аутобуса и теретних возила

Контролисаће се и возила на деоници магистрале ка мору (Фото: Ж. Дулановић)

Контролисаће се и возила на деоници магистрале ка мору (Фото: Ж. Дулановић)

Јутрос је на путевима широм Србије почела међународна акција појачане контроле саобраћаја, усмерену на откривање прекршаја које чине возачи аутобуса и теретних возила, а која траје до недеље 25. фебруара.

Акција се истовремено спроводити у 30 држава које су и чланице организације Роадпол - Мрежа саобраћајних полиција Европе.

-Саобраћајна полиција контролисаће радно време посаде возила и тахографе, учеснике у саобраћају који превозе опасне материје, техничку исправност уређаја и опреме, као и алкохолисаност возача, употребу сигурносног појаса и друге прекршаје којима се угрожава безбедност саобраћаја на путевима- саопштила је Полицијска управа Пријепоље.

У току 2023. године спроведене су две Међународне акције у којима је на путевима у југозападној Србији контролисано 17 аутобуса и 366 теретних возила.

-У овим акцијама откривено је укупно 440 прекршаја из Закона о радном времену посаде и тахографима, а најчећи прекршаји били су прекорачење времена управљања возилом и некоришћење одмора возача - 99 прекршаја, и прекршаји у вези са документацијом посаде – 55 прекршаја- кажу у Полицијској управи Пријепоље.

У прошлу среду су припадници Министарства унутрашњих послова у Пријепољу искључили из саобраћаја возача старог 48 година, који је теретним возилом марке „мерцедес“ управљао са 2,96 промила алкохола у организму. Против њега ће због насилничке вожње бити поднета прекршајна пријава.

-Апелујемо на све возаче, а посебно на возаче аутобуса и теретних возила, да не управљају возилом под дејством алкохола, као и да поштују све саобраћајне прописе, и не угрожавају своју безбедност и безбедност других учесника у саобраћају- апелују из саобраћајне полиције.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.