Дружење Нововарошана у Београду у суботу 2. марта

Далеко од завичаја- са једног од ранијих дружења

Далеко од завичаја- са једног од ранијих дружења

Нововарошани у Београду дружиће се и овог пролећа, уз музику и пуну трпезу. Златарци који живе у престоници, као и њихове комшије и пријатељи, окупиће се 2. марта у ресторану „Стадион“, у 19:30 сати. Организатор је Завичајно удружења Нововарошана у Београду.

-Жеља нам је да се окупимо у што већем броју и кроз дружење и забаву повежемо и договоримо о даљим активностима Удружења. Примарни циљ нам је да првенствено помогнемо једни другима, а онда заједнички и нашим људима у завичају- кажу се позиву Управног одбира Завичајног удружења Нововарошана у Београду.

Биће то још један срдачни сусрет старих пријатеља и зналаца далеко од родног краја. А где су Златарци, ту су и песма и игра. Предходна дружења још се памте и препричавају, па се и овогодишње с нестрпљењем ишчекује.

На забаву је свој долазак најавило је више од 300 земљака, а биће ту успешни пословни људи, радници, занатлије, студенти, спортисти, лекари, политичари, новинари... Цена, која обухвата вечеру и домаћа и страна пића без ограничења, износи 3.900 динара по особи, а заинтересовани за ближе информације могу позвати на телефон 060/302-77-30 (Ненад Дробњаковић). Рок за пријаву је 25. фебруар.

На дружењима Нововарошана предходних година , родила су се многа пријатељства, обновила стара познанства и постигли договори о пословној сарадњи. А како се очекује, тако ће бити и ове.

-Важно нам је успостављање чвршћих веза између Нововарошана који су овде у Београду, али и да, у сарадњи са нашим привредницима и локалном самоуправом радимо на афирмацији и популаризацији златарског краја и његових туристучких и привредних потенцијала, као и на неговању и очувању културно-историјских вредности– каже за "Варошке новине" Зоран Гујаничић, председник Завичајног удружења Нововарошана у Београду.

(Фото: Раде Прелић)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.