Донација за пословни центар на Браношевцу

Градиће се у објекту несуђене куглане

Градиће се у објекту несуђене куглане

На делу зидина спортског центра на Браношевцу градиће се модерни пословни објекат површине три хиљаде квадрата, а радове ће са 385. 000 евра финансирати Европска унија. Уговор са Европском комисијом о донацији у прошли петак у Министарству финансија потписао је председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић, а ускоро ће бити покренута и процедура за одабир извођача радова.

Модерни пословни центар за привредну делатност градиће се у објекту који је био предвиђен за куглану, испод раскрснице на уласку у град и фудбалског стадиона. Укупна вредност пројекта је око пола милиона евра, а обавеза локалне самоуправе је да обезбеди инфраструктуру.

-Од око три хиљаде квадрата колико ће бити стављено под кров, средствима донатора опремићемо потпуно око две хиљаде. Тако уређене локале понудићемо у закуп путем лицитације приватним предузетницима, уз услов да запосле одређени број радника. Новац донатора ће бити уплаћен на рачун општине у наредних месец дана, па очекујемо да веома брзо почну радови- каже председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Са пројектом пословног центра на Браношевцу локална самоуправа је лане конкурисала код организације Европски ПРОГРЕС за средства која издвајају Влада Швајцарске и Европска унија. Према одобреном пројекту, под кровом модерно уређеног објекта биће места за десетак приватних фирми и предузетника, а отвориће се преко 60 нових радних места.

-Овим пројектом подстаћи ћемо привредне активности и подржати предузетничку аиницијативу, а крајњи циљ је отварање нових радних места- каже Васиљевић.

Спортски центар на пољани уз магистралу ка мору почео је да се гради крајем седамдесетих, али су радови убрзо обустављени, па зидине које су остале руже изглед града.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.