Чопор луталица у Белој Реци заклао стадо

Страдало седам оваца и једна рањена

Страдало седам оваца и једна рањена

Василију Виторовићу из Доње Беле Реке звериње је прошлог викенда заклало седам оваца из стада и ранило једну али је питање да ли ће и она преживети. Препоставља да су их поклали пси луталице, који су последњих месеци правили штету и његовим комшијама из засеока на падинама Муртенице.

Овце су биле у загради испред штале, стотинак метара испод Василијеве куће. Оставио их је вани да пасу када је кренуо у госте на свадбу и отворио им врата од штале да не коначе под ведрим небом.

-Када сам увече око 11 сати дошао кући од рођака са весеља чуо сам лавеж чопора доле код заграде. Нисам смео да сиђем голорук, надајући се да су се овце склониле у шталу. Ујутру сам имао шта да видим–каже за  Василије.

Његовом комшији Милинку Виторовићу пси луталице су недавно под окриљем мрака заклале осам, а Милану Виторовићу шест оваца. Пре тога у по бела дана чопор је ударио и на стадо Раденка Виторовића.

-Раденко је гледао из даљине како му пси по ливади јуре овце, и касније недалеко одатле нашао две заклане. Село је у страху, јер се често из оближње шуме може чути лавеж подивљалог чопора који је ко зна одакле дошао- каже Василије.

Василије (46) живи сам у породичној кући у засеоку Виторовићи. Бави се приватлуком и стадо са осам брава било је све што има од стоке.

-Мораћу да купим нових десетак јер сам за толико оваца спремио сена за зиму. Имам око две хектара пашњака и ливада које косим, а када сам на послу овце пасу на парцели ограђеној електричном чобаницом. Као и већина других у овом крају, држим их највише како ми имање не би зарасло у коров- каже Василије.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.