Мештани Осоја код Прибоја добили мост преко Поблаћнице

Нова Варош преко десет домаћинстава

Нова Варош преко десет домаћинстава

Житељи засеока Осоје, поред Варде, у Mесној заједници Забрњица, напокон су добили бетонски мост преко реке Поблаћнице, па сада до својих домова могу и аутомобилом. Мост је висок два и по метра, широк четири и дуг 4,5 метара, са крилима чак 11 метара. Утрошено је преко 50 кубика бетона и 2,5 тоне арматуре, а средства за његову изградњу обезбедила је општина Прибој.

За житеље десетак домаћинстава Еминића, Шумана, Исламагића, Алиманаовића и Шеховића из засеока Осоје, овај мост је и буквалано излаз у свет и цивилизацију. Једина путна комуникација из овог засеока према општинском путу за Прибој, водила је преко реке Поблаћнице и дрвене ћуприје на њој коју су могли да користе само пешаци. Кућне потребштине, грађевински материјал и други терет превозили су се кроз воду коритом реке,
некада са коњем или воловском запрегом, касније са трактором или камионом. Све док Поблаћница не надође и не набуја од топљења снега и киша. И тако деценијама.

Али тим мукама је коначно дошао крај. Општина Прибој препознала је значај изградње бетонског моста као трајног решења, издвојила средстава, и мост је на задовољство мештана, већ у функцији мада је преостало још неких ситнијих послова. Са изградњом моста, подигнут је и ниво пута,па су сада избегнути и досадашњи успони са обе стране реке.

(Извор и фото: Општина Прибој)
* * *
Текст је део пројекта „Прибој на сајту Варошких новина“ који је суфинансиран из буџета Општине Прибој (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражава ставове органа који је доделио средства)

                                                                                                       

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.