Комуналци добили "смећарку" за контејнере по селима

Камион из донације Министарства екологије

Камион из донације Министарства екологије

Министарство за заштиту животне средине поклонило је Комуналном предузећу „3.септембар“ специјализовано возило за одвожење санитарног отпада, капацитета 18 кубика. Камион-смећар чија је набавна цена око 24 милиона динара, користиће се за пражњење контејнера по сеоским месним заједницама.

„Смећарка“ марке „Форд“, има савремену надоградњу и поседује сву потребну пратећу опрему.

-Ново возило ће се примарно користити за пражњење више од 160 контејнера по селима, али ће по потреби „ускакати“ као испомоћ за одвожење смећа и санитарног отпада из око 220 контејнера од 1,1 кубик по граду и приградским насељима – каже Зоран Миросављевић, шеф радне јединице „Чистоћа и механизација“ у Комуналном предузећу “3. септембар“.

Он за „Варошке новине“ додаје да возном парку Комуналног недостаје још једно возило „подизач“, којим би се у значајној мери задовољиле потребе предузећа у сегменту одвожења санитарног отпада, што би у ширем смислу утицало да нам град и села буду чистији и „умивенији“.

Иначе, иста возила су крајем јуна добили и Пријепоље, Прибој и Сјеница. Из ресорног Министарства је тада поручено да ће нови камиони за прикупљање смећа, уз донацију нових контејнера и унапређење људских ресурса, бити гарант чистијих и лепших градова и општина.

-До краја године би требало да нам стигне и специјализовано возило за одвожење смећа мање кубикаже. Овај камион капацитета 10 кубика има вишеструку намену, али ће се превасходно користити за транспорт отпада из бочних и стрмих улица у граду којима велика 'смећарка' тешко или готово никако не може да приђе – најављује директор Комуналног предузећа Љубиша Недовић.

Он за наш лист појашњава да су средства у износу од око 15 милиона динара за набавку „мале“ смећарке обезбедили Министарство за развој недовољно развијених подручја и Општина Нова Варош.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.