Нововарошки социјалисти изабрали ново руководство

Изборној конференцији ОО СПС присуствовало 27 делегата

Изборној конференцији ОО СПС присуствовало 27 делегата

Љубомир Пејовић, дипломирани грађевински инжењер и одборник у локалном парламенту, нови је председник Општинског одбора Социјалистичке партије Србије у Новој Вароши. На унутарстраначким изборима противкандидат му је био Војко Милошевић, правник у општинској управи и председник Привременог органа који је у протекла два месеца руководио радом општинског одбора ове странке.

Изборна конференција Општинског одбора СПС одржана јуче по подне,  10. је по реду и прва на којој је за председника одбора било више од једног кандидата. Пејовићу је поверење указао 21 делегат, док је Војко Милошевић освојио шест гласова. Седници је присуствовало 27 делегата од укупно 33 колико их је имало право гласа на страначким изборима. На изборној скупштини севале су варнице две супростављене партијске струје, уз међусобне критике и оптужбе, па ће према речима Љубомира Пејовића, примарни циљ новог руководства у наредном периоду бити консолидација и стабилизација у страначким редовима и интезиван рад на терену.

Љубомир Пејовић, нови председник ОО СПС

Нововарошки социјалисти јуче су изабрали и нови Општински одбор, као и седам делегата који ће 17. децембра у Београду присуствовали 11. Конгресу СПС-а. За председника странке, социјалисти из Нове Вароши једногласно су кандидовали Ивицу Дачића, актуелног лидера партије. Чланови Општинског одбора СПС ускоро ће именовати нови Извршни одбор, као и друге органе управљања.

Изборној конференцији ОО СПС присуствовало је и Ђорђе Милићевић, члан Председништва и Главног одбора СПС, и министар без портфеља у Влади Републике Србије.

-Нови одбор ће вам бити јак онолико колико сте сложни. Зато већ сутра јединствени почните да креирате будућност и нудите решења за проблеме које имају грађани Нове Вароши – поручио је Милићевић и истакао: - Дефинишите циљеве и активирајте се у раду са бирачима. Без добре инфраструктуре и активног деловања на терену нема значајнијих изборних резултата. Први испит имаћете на првим наредним локалним изборима на којима се надам да ћете освојити више од садашња четири одборника. Сву потребну логистичку подршку имаћете од врха странке и мене лично, али се сами морате изборити да на локалу не будете ничији „привезак“ , већ доминантан политички чинилац што вам и доликује.


Министар Ђорђе Милићевић, члан Главног одбора СПС

Изборна конференција СПС у Новој Вароши је, иначе, последњи пут одржана 2014. године. Након смрти дугогодишњег лидера локалних социјалиста Бранислава Дилпарића, кормило партије преузима одборник у локалном парламенту Војко Пурић, који функцију в.д. председника обавља од априла 2019. до 18. септембра ове године када је одлуком централе у Београду именован десеточлани Привремени орган и за његовог председника постављен Војко Милошевић.

Од новог руководства на челу са председником одбора Љубомиром Пејовићем, чланстви странке очекују да интезивније ради на што бржем превазилажењу кризе и политичког вакума у којем се налазе последњих месеци. Са своја четири одборника, СПС је у опозицији у Новој Вароши.

(Опширније у наредном броју „Варошких новина“ који излази из штампе 9. децембра)

Бројање - Пејовић добио 21, а Милошевић шест гласова 

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.