У петак нова седница Скупштине општине Нова Варош

Скупштина општине Нова Варош

Скупштина општине Нова Варош

На седници Скупштине општине Нова Варош која је заказана за петак 28. октобра, пред одборницима ће се наћи предлог за расписивање саветодавног референдума на коме ће се грађани изјаснити о предлогу да се уместо садашњих 13 образује укупно 30 месних заједница. Референдум би се одржао до краја децембра, а референдумско питање гласило : „Да ли сте за потврђивање акта о промени подручја месних заједница на територији општине Нова Варош издвајањем дела подручја и образовањем нових месних заједница“.

Одборници ће расправљати и о предлогу за трећи ребаланс општинског буџета, а на дневном реду наћи ће се и предлог Правилника о спровођењу мера смањења загађења ваздуха пореклом из индивидуалних ложишта. Разматраће се и захтев Туристичке организације „Златар“ за продужење уговора о закупу Хотела „Панорама“ који истиче идуће године, а бираће се и чланови Управног одбора Дома културе „Јован Томић“ и Надзорног одбора Општинског центра за социјални рад.На дневном реду је и предлог решења о формирању Општинског савета родитеља, а како се незванично сазнаје, као допунска тачка, биће уврштен и захтев предузећа „Енергија НВ“ за поскупљење грејања.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.