Фондација Дивац стипендира студенте са села

Ове године седам стипендија

Ове године седам стипендија

Фондација Ана и Владе Дивац расписала је конкурс за доделу седам стипендија студентима пољопривредног или ветеринарског факулета чији је оснивач Република Србија, а који су школске 2022-2023. године уписали прву годину студија.

Конкурс је отворен до 28. октобра. Могу конкурисати студенти коју су у претходне три године средње школе имали просек од најмање 4,50 за сваку школску годину. Предност при додели стипендије имаће студенти који живе на селу и чија породица има регистровано пољопривредно газдинство, као и кандидати из осетљивих друштвених група.

Фондација Ана и Владе Дивац стипендију додељују у знак сећања на Наду Обрадовић.

-Наша драга колегиница Нада Обрадовић била је велики заљубљеник у село, природу и људе. Оснивач је Дивац пољопривредног фонда, у оквиру кога је преко 1.200 најугроженијих домаћинстава добило подршку за достојанствен живот и рад на селу. Неуморно и несебично је свој живот делила са свима којима је помоћ била потребна, остављајући неизбрисив траг међу онима који су имали срећу да је упознају и да деле живот са њом. У њено име настављамо да се боримо за бољи живот породица на селу- кажу у Фондацији Дивац.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.