Општина води на море 50 првачића

Десет дана одмора: са прошлогодишњег летовања у Бечићима

Десет дана одмора: са прошлогодишњег летовања у Бечићима

Педесетак првачића из златарског краја летоваће десет дана о трошку Општине Нова Варош у Херцег Новом на црногорском приморју. Локална самоуправа је за ову намену и трошкове превоза определила средства од око милион динара.

Уговор о реализацији програма бесплатног летовања малишана из породица слабијег материјалног стања, покренутог пре четири године одлуком одборника локалног парламента, сутра ће потписати Ријад Мушкић, власник хотела „М“ у Херцег Новом, и Јелена Лековић, директорка Центра за социјални рад. Ова установа је, иначе, задужена за организацију и спровођење пројекта захваљујући којем је у благодетима Јадранског мора у претходном периоду уживало преко 200 основаца из градске и свих сеоских школа на територији општине.

На црногорском приморју ће првачичи боравити од 28.јуна до 7.јула, а према речима запослених у Центру за социјални рад, биће смештени у новом и модерном објекту на самој обали мора. Смештај у хотелу „М“ је апартманског типа, са разноврсном трпезом прилагођеном потребама деце, као и обезбеђеном здравственом негом и разноврсним аниматорским и едукативним садржајима.

-Програмом ће и ове године бити обухваћено 50 првака. Право на бесплатан боравак на мору имају деца самохраних родитеља, малишани из породица које се налазе на евиденцији Центра за социјални рад, као и оних материјално угрожених чији малишани до сада нису били на мору. Уколико остане слободних места, прилику да уживају у Херцег Новом имаће и деца чији су један односно оба родитеља запослени, али уз новчану доплату – појашњава директорка Центра за социјални рад Јелена Лековић.

-Овог лета о малишанима ће у Херцег Новом бринути четири учитељице и представници Центра, а са њима ће пут црногорског приморја кренути и професор физичке културе који има лиценцу за обуку у пливању- каже директорка Јелена Лековић.

У претходне четири године нововарошки основци боравили су у Чању и Бечићима. Искуства и ефекти су позитивни, тако да ће, како тврде у локалној самоуправи, овај програм бити настављен и у будућности јер је ово један од начина помоћи породицама слабијег имовинског стања.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.