Спортске игре младих сутра у Новој Вароши

Спортске игре младих, општинска такмичења

Спортске игре младих, општинска такмичења

У уторак 12. априла у Новој Вароши се играју три турнира за основце у оквиру спортске манифестације Дунав осигурање Спортске игре младих. Уместо на отвореном, такмичења се због снега организују у спортској дворани.

Такмичења су у малом фудбалу, улучном баскету (3 на 3) и полигону, а свечано отварање је у 10 сати. Надметаће се ученици основних школа са територије наше општине, а победници иду на регионално такмичење где се боре пласман у државно финале. Међународно финале је у Сплиту и на њему се такмиче девојчице и дечаци из Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине који су постигли најбоље резултате на квалификационим државним турнирима.

Спортске игре младих су иначе највећа спортска манифестација за децу и омладину на простору Балкана, чији је основни циљ промоција здравог начина живота и пријатељства. Први пут су пре 26 године организоване у Хрветској, а покровитељ су Међународни олимпијски комитет и Светска фудбалска федерација. У Босни и Херцеговини се одржвају 12 година, а у Србији тек девет. Ове године такмичења се организују у малом фудбалу, одбојци на песку, уличном баскету, рукомету, одбојци, стоном тенису, тенису, атлетици и шаху, а за најмлађе у „полигону“.

Пре две године девојчице из Нове Вароши су на међународном турниру освојиле бронзану медаљу у одбојци на песку, док је женска екипа у уличном баскету била четврта.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.