„Пријепољски хлеб“ који купују и Нововарошани скупљи 10 динара

Цена хлеба

Цена хлеба

Хлеб пекаре „Тргопек“ из Пријепоља који се може купити и у трговинама у Новој Вароши, од јуче је скупљи за 10 динара, док је цена хлеба „сава“ која је ограничена Уредбом Владе Србије и даље 46 динара. Према незваничним најавама, повећање цене хлеба и пецива најављују и други пекари.

„Пријепољски хлеб“ како га купци у Новој Вароши често зову, уместо 60 сада кошта 70 динара, док је векна ражаног хлеба који се продавао за 70 поскупела на 85 динара. „Тргопеков“ француски хлеб уместо 40 кошта 65 динара, а поскупеле су и све врсте пецива од 3 до 5 динара.

Пекари кажу да је поскупљење било неминовно јер је брашно које је прошле године коштало 28 динара по килограму, сада у слободној продаји дупло скупље. Због ратног сукоба у Украјини цене житарица су драстично поскупеле на светским берзама што се одразило и на цену брашна.

-Цена килограма брашна, са превозом из млина, кошта 60 динара. Уз остале трошкове који прате производњу, бојим се да ће хлеб бити још скупљи. Цена хлеба 'сава' од 46 динара је одржива јер за њега добијамо брашно из робних резерви по цени од 30 динара- рекао је Џемко Јусовић, директор „Тргопека“.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.