Договорена сарадња између домова културе у три општине

Потписивање Меморандума јуче у Пријепољу

Потписивање Меморандума јуче у Пријепољу

У Пријепољу је потписан Меморандум о сарадњи између Дома културе “Пиво Караматијевић” Прибој, Дома културе “Јован Томић” Нова Варош и Дома културе Пријепоље. У присуству председника ове три општине, Меморандум су потписали директори домова културе Светлан Милинковић, Михрија Хаџић и Адмира Мостарац.

Они су оценили да су унапређење аматеризма, побољшање квалитета рада, заједнички наступи и представљања само неки од облика успостављања ближе сарадње ове три установе .

- Циљ нам је да објединимо капацитете које имамо и тиме утичемо на отклањање свих евентуалних недостатака. Овај Меморандум о сарадњи је заправо добар модел за промовисање и унапређење различитих културних садржаја– каже директор прибојског Дома културе Светлан Милинковић.

Директорка Дома културе из Нове Вароши Михрија Хаџић сматра да грађани ове три општине заслужују квалитетне културне догађаје и садржаје и да су домови културе дужни да им то обезбеде. А заједничко деловање је један од начина како да се такви циљеви остваре.

-Идеја нам је да у локалним “храмовима” културе окупљамо и што већи број младих људи које би кроз рад у бројним секцијама мотивисали на активнији ангажман у култури свога града – истакла је Михрија Хаџић.

Иницијативу за успостављање интезивније сарадње ове три установе покренула је директорка пријепољског Дома културе, која је приликом потписивања Меморандума казала да јој се идеја родила приликом израде овогодишњег плана и програма рада установе.

- Показало се да нам је у реализацији културних садржаја и довођења уметника из различитих делова Србије често потребна интезивнија сарадња са колегама из Нове Вароши и Прибоја – нагласила је Адмира Мостарац и као прву заједничку активност најавила рад на припреми позоришне представе у коопродукцији ове три установе. Договорени су и заједнички концерт фолклорних ансамбала из ова три града, као и још неколицина других програма у оквиру различитих делатности.

Председници ове три општине Радосав Васиљевић, Лазар Рвовић и Владимир  Бабић, поздравили су овакав корак јер је он добар модел како да се сарадња продубљује и на другим пољима.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.