Ужичанин први до Часног крста на Златарском језеру

Пливало се на деоници дугој 33 метра

Пливало се на деоници дугој 33 метра

Ужичанин Бојан Благојевиће први је допливао на Златарском језеру до Часног крста. На манифестацији која се по традици организује на Богојављење у Кокином Броду, ове године је пливало десет одважних момака из Нове Вароши, Ужица, Мачката, Чачка и Златибора.

Пливало се недалеко од Визиторског центра, на деоници дугој 33 метра, у част и спомен на Христове године живота на земљи. Богојављeнско пливање , осмо по реду, организовали су Туристичка организација „Златар“, Општина Нова Варош и црквена Општина Нова Варош уз благослов епархије Милешевске.

Након освећења воде и Часног крста, знак за старт трке дао је предеседник општине Нова Варош Радосав Васиљевић. Уз победника Бојана Благојевића, пливали су и Марко Милићевић, Милош Мандић, Вукашин Скоковић, Александар Петронијевић, Добрица Стојановић, Михајло Ћурдић, Никола Трмчић, Жељако Топаловић и Зоран Новковић.

-За Часни крст пливам од 2007. године, а ово је трећи пут на Златарском језеру. Да би сте на Богојављење пливали у хладној води не требају вам никакве посебне припреме, већ само чврста вера – каже Бојан Благојевић (42).

(Oпширније у идућем броју "Варошких новина")

Победник - Бојан Благојевић

Пливало 10 одважних - освећење Часног крста

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.