Ватрогасци стављају под контролу пожар на Муртеници

Ангажовано 100 ватрогасаца-спасилаца  (Фото: МУП Србије)

Ангажовано 100 ватрогасаца-спасилаца (Фото: МУП Србије)

Муртеници и даље гори. Шумари и ватрогасци од јутрос просецају заштитни појас у делу шуме изнад засеока Илићи у Негбини како би се спречило напредовање ватре уз источне падине планине, па надлежни очекују да ће пожар током дана бити потпуно стављен под контролу.

Како је МУП Србије јутрос саопштио, током јучерашњег дана под контролу је стављена западна страна пожара, па су снаге преусмерене на источну страну пожара.

На територији месне заједнице Негбина од јуче је на снази ванредна ситуација, а Општина Нова Варош је нагажовала механизацију која ће помоћи у пробијању шумских путева како би ватрогасне цистерне од којих до сада није било пуно користи, коначно могле да приђу месту пожара.

-Очекујемо да ће у наредних пар дана ватра бити угашена, али већ сада се може рећи да је штета огромна. Уништено је више од 150 хектара борове шуме која је углавном у приватном власништву и којој ће требати деценије да се обнови. На срећу сачувани су објекте и људски животи, а то је најважније- каже председник Општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

На гашењу пожара који од недеље букти на неприступачном терену изнад Негбине ангажовани је више од 100 ватрогасаца из 13 организационих јединица МУП-а, као и припадници Хеликоптерске јединице, који су током јучерашња дана у 36 налета избацили око 46 тона воде. У гашењу пожара и данас помажу два хеликоптера.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.