Сутра нова седница Скупштине општине Нова Варош

Скупштина општине Нова Варош

Скупштина општине Нова Варош

Уколико одборници аминују предлог, избори за савете месних заједница на територији општине Нова Варош одржаће се у петак 4. јуна. Именоваће се и Другостепена изборна комисија која ће у сарадњи са Општинском изборном комисијом спровести ове изборе.

Одлука о расписивању избора у свих 13 месних заједница, само је једна од тачака о којој ће расправљати одборници Скупштине општине Нова Варош на наредном заседању. Седница је заказана за уторак, 25. мај, у 10 сати. Како би се испоштовале епидемиолошке мере одржаће се, као и осам претходних, у великој сали Дома културе.

Председник Скупштине др Бранко Поповић предложио је за заседање дневни ред са 17 тачака. Уколико предлог добије „зелено светло“, осим о завршном рачуну буџета за 2020. одборници ће расправљати и о предлогу првог ребаланса овогодишњег општинског буџета. Овим предлогом укупан буџет се повећава за 176,9 милиона динара, на основу пренетог вишка прихода из ранијих година и наменских трансфера од стране Републике.

На дневном реду је и предлог да се досадашњи вршилац дужности Бранко Пуцаревић именује за директора Туристичке организације „Златар“, а бираће се и чланови Комисије за спровођење поступка отуђења имовине из јавне својине општине, као и Комисије за планове општине Нова Варош. Пред одборницима ће се наћи и извештаји и планови рада Општинског центра за социјални рад, Јавне установе „Спортски објекти“ и Туристичке организације регије Западна Србија. Разматраће се и понуда предузећа „Новатекс“ из Нове Вароши које се бави производњом заштитне опреме да купи зграду некадашње Фабрике обуће „Златар“, у којој тренутно раде као закупци дела просторија.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.