Почела пријава пензионера за одлазак у бању о трошку Фонда ПИО

За пензионере са примањем до 29.378 динара

За пензионере са примањем до 29.378 динара

Пезионери чија месечна примања нису већа од 29.378 динара моћи ће и ове године о трошку Фонда за пензијско и инвалидско осигурање на оправак у неку од српских бања. Пријаве на оглас се подонсе до 31. маја и то удружењима, односно одборима са подручја филијале фонда на којој корисник има пребивалиште. Чланство у пензионерским организацијама није услов за  одлазак у бању.

Право на бесплатну рехабилитацију у здравствено-стационарним установама и бањско-климатским лечилиштима, у трајању од 10 дана, имају корисници старосних, инвалидских и породичних пензија, који имају пребивалиште на територији Србије.

Уз пријаву је потребно поднети пензијски чек, доказ о висини пензије из иностранства (извод банке, потврда иностраног носиоца социјалног осигурања и друго), попуњену пријаву са изјавом, на прописаном обрасцу, где жели да користи рехабилитацију, као и да осим пензије корисник нема других примања и да овлашћује Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање да у његово име и за његов рачун закључи уговор о пословној сарадњи са установом у којој ће користити право на рехабилитацију и достави расположиву медицинску документацију, уколико је корисник поседује.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.