Атлетичари се вратили на Златар

Идеални услови за припреме: тренинг атлетичарки

Идеални услови за припреме: тренинг атлетичарки "Динама"

Атлетичарке Србије завршиле су припреме на Златару, а стигле су на препоруку чланова чувене мушке „беле штафете“ који су пре две и по деценије право са планинских пропланака изнад Нове Вароши отишли у Токио и стазу дугу 1.600 метара претрчали за најбоље време које пре њих није забележила ни једна штафета састављена од атлетичара беле пути.

Планина Златар која је годинама била заборављена, опет постаје омиљена дестинација врхунским атлетичарима. Услови за базичне припреме су идеални, па поред њих овде све више долазе и други спортисти.

Тренер атлетичарки Љупчо Цветкоски каже да је последњи пут овде био на припремама средином осамдесетих, као млад и перспективан такмичар.

-Услови у Хотелу „Панорама“ су идеални, пуно је планинских стаза које су као створене за кондиционе припреме, а близу су и уређена трим- стаза код Центра и тартан на градском стадиону, па чуди што атлетичари не користе више ове благодети. Некада је овде врвело од спортиста, а 1991. на Златару се припремала и наша „бела штафета“ за Светско првенство у Јапану на коме је оборила рекорд и освојила фантастично четврто место. Члан те штафете, Слободан Бранковић данас је дирекор Атлетског савеза Србије – каже за „Варошке новине“ Цветкоски.

Ателтичарке Зорана Барјактаревић, Тамара Полић, Анђела Тасић и Кристина Ступар чланице су Атлетског клуба „Динамо“ из Панчева. На Златару су боравиле десетак дана, спремајући се за такмичарску сезону.

Најуспешнија међу њима, Зорана Барјактаревић је актуелни првак државе на 60,100 и 200 метара, а трчи и за репрезентацију Србије. Она је и једна од ретких атлетичарки у нашој земљи којој је пошло за руком да током свог стасавања буде државни првак у свим узрастима, од млађих пионира до млађих сениора.

- Тренинзи јесу напорни, али ме летос очекују Првенство Европе за млађе сениоре у Пољској и Универзијада у Кини, а амбиције су велике. Базичне припреме смо добро одрадили, па се надам да неће изостати ни резултари. Захваљујући љубазности запослених у Туристичкој организацији и Хотелу „Панорама“ на Златару смо имали све што нам је потребно, а прекрасна је и природа, па се напор на тренинзима лакше подноси -каже млада атлетичарка Зорана Барјактаревић.

У Туристичко-спортском центру „Златар“ кажу да је све веће интересовање спортских екипа за припреме на планини.


Тартан чека поправку


Аткетичарке „Динама“ део припрема одрадиле су и на тартан стази стадиона на Браношевцу.

-Тартан је у лошем стању, али је употребљив за тренинге у оквиру базичних припрема. Међутим, због бројних закрпа и оштећења на њему не би могли да тренирају спринтери при максималним брзинама. Стазу треба поправити, што је један од услова за припреме атлетичара у свим фазама - каже атлетски тренер Љупчо
Цветкоски из Панчева.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.