Општина Нова Варош подржала пројекат Фондације Дивац

Помоћ Фондације Дивац: Косачица за Сању Мандић

Помоћ Фондације Дивац: Косачица за Сању Мандић

Општина Нова Варош помоћи ће пројекат „Оснаживање младих пољопривредника“ који Фондација Ана и Владе Дивац реализује у сарадњи са Средњом пољопривредном школом „Љубо Мићић“ у Пожеги. За ову намену у локалном буџету опредељно је 150.000 динара, а право учешћа на конкурсу имаће и четворо ученика ове школе из златарског краја.

Фондација Ана и Владе Дивац већ дуги низ година подржава младе пољопривреднике завршних година средње пољопривредне школе у Пожеги, а акцију су лане помогле и општине Ариље, Пожега, Чајетина и Горњи Милановац, као и град Ужице. Кроз пројекат „Оснаживање младих пољопривредника“ донира се набавка пољопривредне механизације, пластеника, кошница и друге пчеларске опреме.

-Укључивање општине Нова Варош у овај пројекат је веома значајно јер се на овај начин оснажује не само већи број младих пољопривредника, него се и на индиректан начин помажу села у којима ће ти млади остати да живе и раде- каже заменик председника општиине Нова Варош Бранко Бјелић.

У оквиру пројекта Фондација Ана и Владе Дивац лане је помоћ добило 19 матураната који су одлучили да живе и раде на селу и унапреде породично газдинство, међу којима и троје ђака из Нове Вароши. Митар Бјелић из Рутоша добио је 145.000 динара за задњу једноредну вадилицу кромпира, док је захваљујући помоћи од 120.000 динара Александар Гујаничић из Акмачића купио пластеник. Сања Мандић из Вилова добила је 134.400 динара за самоходну косачицу (о чему су „Варошке новине“ у децембру прошле године писале). Иначе, Сањина породица има око пет хектара земље, четири краве и десетак оваца.

-Стара косачица коју смо пре пет година купили као половну, потрошила је свој радни век, па нам је нова била преко потребна. Сада ће нам бити пуно лакше да спремимо сено за зимску исхрану стоке, а годишње укосимо око 150 товара – испричала нам је јесенас Сања.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.