“Златарска идила” и других 500 Тањиних торти

Слатке креације из кућне радионице - Тања Матовић

Слатке креације из кућне радионице - Тања Матовић

У протеклих пар година колико се бави овим послом, Тањи Матовић из Нове Вароши направила је више од 500 торти, за рођендане, свадбе и друга славља. Осим похвала задовољних муштерија и гостију, недавно је за своју слатку креацију добила и златну медаљу, на онлајн такмичењу у организацији Удружења „Слатки осмех“ из Јагодине.

Тањина „Зимска идила на Златару“ је на такмичењу у Јагодини добила више од 1.300 гласова публике, и проглашена је за најлепшу у категорији дечјих торти. Победничка тора била је тешка преко шест километара, а Тањи је требало пар сати да је направи.

-Спретне руке, машта, креативност, “дебели” живци и стрпљење неопходни су да би се направила једна репрезентативна торта, каква је била ова. Потрудила сам се да нарочито декорацијом дочарам чаробни зимски мотив са Златара и то се очигледно свидело публици чим је у великом броју гласала на овој, иначе, традиционалној тортиљади, ове године, због пандемије, виртуелној – каже Тања Матовић (53).

Тања је по занимању туристички радник, а прављењем слатких ђаконија, каже, више се бави из хобија, него да би остварила неку значајнију финансијску корист. Њене торте украсиле су разне свечаности широм Србије, Црне Горе и босанске Федерације.

Највише се траже Нугат, Чоко, Реформа, Милка, Нутела, Москва шнит торта… Тања по наруџбини ради и ситне колаче, али ређе.

-Уживам у прављењу торти.Треба доста рада, труда, љубави, као и финансијског улагања,али у овом стресном времену, то ме ментално релаксира и смирује, посебно када радим декорацију. Да сам млађа и да тек започињем са неким бизнисом, то би сигурно била нека радионица за прављење торти, колача и других слатких и сланих ђаконија- каже Тања

Злато на онлајн такмичењу - Торта "Зимска идила на Златару"

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.