Стигло нових 500 доза вакцина против сезонског грипа

Од данас пријава заинтересованих грађана

Од данас пријава заинтересованих грађана

Дом здравља у Новој Вароши добио је нових 500 доза вакцина против сезонског грипа, а сви заинтересовани грађани већ од данас се могу јавити телефоном како би се договорили о термину вакцинације. У ову здравствену установу допремљено је 420 доза четворовалентне VAKSIGRIP вакцине и 80 доза TORVAX FLU „Торлакове“ вакцине намењене вакцинисању популације од 18 до 65 година старости.

Завод за јавно здравље Ужице дистрибуирао је у протеклих пар дана укупно 7.100 доза вакцина против сезонског грипа домовима здравља у Златиборском округу. Од тога је 6.000 доза четворовалентне VAKSIGRIP вакцине и 1.100 доза TORVAX FLU вакцине. Дом здравља Ужице добио је укупно 2.680 доза, Ариље 500, Бајина Башта 620, Чајетина 500, Косјерић 250, Нова Варош 500, Пожега 500, Прибој 620, Пријепоље 620 и Сјеница 310 доза.

-Вирус грипа се врло лако преноси са особе на особу у јесењем и зимском периоду када се више борави у затвореном простору. Једино правовремено вакцинисање спречава епидемију грипа и додатне здравствене компликације- кажу у Заводу за јавно здравље Ужице.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.