Кутије „Чеп за хендикеп“ и у јавним установама у Новој Вароши

Акција

Акција "Чеп за хендикеп"

Донаторске кутије Удружења „Чеп за хендикеп“ постављене су недавно у више установа и институција у Новој Вароши, а из овог удружења су позвали грађане да се укључе у акцију и да прикупљањем чепова са пластичне амбалаже помогну у куповини опреме и лекова за особе са тешкоћама у развоју. Осим по образовним установама, кутије су постављене и у просторијама Центра за социјални рад и Услужног центра Општинске управе. По потреби биће их их више, а то зависи од ангажованости грађана и њиховог интересовања за ову акцију.

Представници Удружења „Чеп за хендикеп“, које од пре шест година споровди ову акцију широм Србије, недавно су боравили у Новој Вароши. Њихов домаћин била је Предшколска установа „Паша и Наташа“, у којој се акција прикупљања чепова са пластичне амбалаже спроводи одавно.

-Нововарошки Вртић, школе и Општина су пример другим срединама како се захваљујући солидарности и емпатији могу остварити велики циљеви. Захваљујучи подршци одавде, као и из многих места широм земље, људима са неким од видова хендикепа покушавамо да олакшамо свакодневни живот. Оснажујемо и саму организацију која реализује бројне хуманитарне активности и акције –изјавила је Ана Ђокић, секретарка Удружења “Чеп за хендикеп”. Она је приликом посете овдашњем Вртићу подсетила да су управо малишани и њихови родитељи, као и ђаци, њихови највећи помагачи и пријатељи.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.