Међународни фестивал спортског филма упркос корони

На програму три филма

На програму три филма

Девети Међународни фестивал спортског филма одржаће се данас на Златибору, али без присутва публике због пандемије корона вируса. Свечано отварање је у 18 сати и на њему ће бити приказан само један инострани филм.

У 15.30 часова у Културном центру Златибор биће приказан филм „Милутинац, леганда која живи“, аутора Владимира Станковића и редитеља Владимира П.Петровића, а фестивал ће свечано бити отворен у 18 сати премијером филма „Генерал Ђукић“, редитеља Огњена Ракчевића и Милана Тодоровића. Два сата касније на програму је премијера словеначког остварења „ШКЛ, спорт хиљаду учесника“, редитеља Тонија Цуханека и продуцента Војка Корошеца.

-Овог пута смо, у жељи да не прекидамо вредну и лепу традицију, одлучили да се фестивал ипак одржи, у захтевном “корона издању“, уз поштовање свих здравствених мера и препорука, без присуства публике- саопштили су организатори

Добитници награде Деветог Међународног фестивала спортског филма за животно дело су: Божидар Маљковић, Владимир Цветковић, Вера Николић, Перица Раденковић и радијска емисија Време спорта и разоноде, поводом 60 година њеног емитовања.

Добитник повеље „Наташа Ковачевић – Херој спорта и живота” је параолимпијац Милош Зарић из Ужица, а посебна признања за изузетне такмичарске резултате, биће уручена КК Златибор и ФК Златибор.

Фестивал се одржава од 2012. године а оснивачи су општина Чајетина, Туристичка организацја “Златибор” и предузеће “Маја филм”.

* *
Пројекат „Чајетинска хроника на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Чајетина
(Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства)

                                                                           

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.