„Тркa кроз Србију“ стиглa на Златибор

Награду победницима прве етапе уручио је Милан Стаматовић

Награду победницима прве етапе уручио је Милан Стаматовић

Златибора, укупне дужине од 170 километара. Други на циљу био је Адриа Оливеирас из Бразила, треће место заузео је Војтех Репа из Чешке, док је наш бициклиста Душан Рајовић био седми у конкуренцији 120 такмичара из 18 земаља света.

Домаћин прве етапе ове бициклистичке трке била је општина Чајетина.

- Надам се да ћемо бити добри домаћини, као и прошле године, а посебно желим да се захвалим нашој браћи из Републике Српске, као и свим осталим такмичарима који су дошли у овим тешким временима и ризицима по здравље– изјавио је Милан Стаматовић, председник општине Чајетина.

Према његовим речима, општина Чајетина развија инфраструктуру на Златибору с циљем да се у наредним годинама овде организују такмичења, како локалног карактера тако и регионалног и међународног.

-С Златибор се ужурбано спрема да постане један од главних и водећих бициклистичких и туристичких центара у Србији, што ће се и десити захваљујући подршци организатора и људи који воле бициклизам. С игуран сам да ће Златибор у будућности бити преоријентисан на спортско-рекреативни туризам и здравствени туризам– рекао је Стаматовић.

Трка кроз Србију се наставља данас етапом од Мионице до Пожаревца у дужини од 160 километара а укупна дужина трке од Источног Сарајева до Новог Сада је 450 километара. Ова трка се налази у званичном календару Међународне бициклистичке федерације (УЦИ) која је и прописала мере заштите од корона вируса за све учеснике и пратеће особље.
                                                                                                * * *


Пројекат „Чајетинска хроника на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Чајетина

                                                                            

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.